Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Veľvyslankyňa vo Viedni nedvíhala prezidentovi telefón, odvolal ju

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Srílanský veľvyslanec v Rakúsku je oficiálnym zástupcom svojej krajiny aj na Slovensku, v Českej republike, Slovinsku, Srbsku a Bosne a Hercegovine.

Viedeň 18. septembra (TASR) - Veľvyslankyni Srí Lanky v Rakúsku Prijaní Vidžesekeraovej nariadili odísť z funkcie spolu s piatimi ďalšími zamestnancami ambasády vo Viedni, pretože v pracovnom čase zlyhali pri výkone služobných povinností. V týchto dňoch o tom informoval spravodajský portál Lanka Post.

Srílanský veľvyslanec v Rakúsku je oficiálnym zástupcom svojej krajiny aj na Slovensku, v Českej republike, Slovinsku, Srbsku a Bosne a Hercegovine (BaH).

Srílanský prezident Maithrípála Siriséna sa minulý týždeň niekoľko hodín neúspešne pokúšal telefonicky spojiť s veľvyslankyňou Vidžesekeraovou, ale nikto na ambasáde mu nedvíhal telefón. Prísny disciplinárny postih od prezidenta ukazuje, že za nedvíhaním telefónu zamestnancami veľvyslanectva po dlhý čas môže byť naozaj nedostatočná pracovná morálka a nedbalosť, nie technické zlyhanie, ktoré nie je "v moci" personálu ambasády.

Dôvod tohto naliehavého prezidentovho telefonátu je nejasný a ministerstvo zahraničných vecí Srí Lanky, krajiny na ostrove Cejlón v Indickom oceáne, neodhalilo obsah ani účel telefonátu.