Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Vrah spisovateľky Monyovej si posedí 15 rokov za mrežami

Podľa súdneho znalca utrpela Monyová šesť bodnorezných zranení, dve z ktorých boli veľmi vážne a priamo ohrozovali jej život.

Praha/Brno 11. marca (TASR) - Najvyšší súd ČR potvrdil dnes trest 15 rokov väzenia pre vraha úspešnej českej spisovateľky Simony Monyovej, jej manžela Borisa Ingra, keď odvolanie odsúdeného zamietol. Ostro sledovaná kauza tak dospela k záveru.

Populárna autorka ženských románov zomrela 3. augusta 2011 doma v Brne. Známky života už nejavila v čase, keď na miesto dorazili záchranári.

Samotný Ingr putoval vtedy so zraneniami do nemocnice. K hrdelnému zločinu sa pred vyšetrovateľmi nikdy nepriznal a tvrdil, že si nič nepamätá. Z obsahu jeho telefonického rozhovoru so zdravotníckou záchrannou službou krátko po čine však vyplýva, že smrteľné zranenia spôsobil obeti sám. "Krváca z brucha, hrudníku..., "vyhlásil a na otázku, kto ženu pobodal, odpovedal slovíčkom ja.

Podľa súdneho znalca utrpela Monyová šesť bodnorezných zranení, dve z ktorých boli veľmi vážne a priamo ohrozovali jej život.

Ingra odsúdil vo februári 2012 Krajský súd v Brne, jeho verdikt potvrdil v júni Vrchný súd v Olomouci a po ďalšom odvolaní odsúdeného teraz aj Najvyšší súd ČR so sídlom v Brne.