Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Vrah štyroch ľudí v štáte Georgia zomrel v prestrelke s políciou

Šerif okresu Henry Reginald Scandrett v nedeľu 16. júla 2023 v meste Hampton v štáte Georgia hovorí s miestnou obyvateľkou. Scandrett a ďalší predstavitelia orgánov činných v trestnom konaní oznámili, že policajti zastrelili Andreho Longmora v nedeľu, deň po tom, čo úrady povedali, že Longmore zastrelil štyroch obyvateľov Hamptonu. Foto: TASR/AP

Páchateľ štvornásobnej vraždy bol identifikovaný ako 40-ročný Andre Longmore, žijúci v Hamptone. Motív jeho činu nie je známy.

Hampton 17. júla (TASR) — Pri prestrelke s políciou prišiel v nedeľu o život muž, ktorý deň predtým zastrelil štyroch ľudí v meste Hampton v americkom štáte Georgia. Zranenia utrpeli aj dvaja policajti, informovala televízia CNN.

Môžeme si vydýchnuť, dnes v noci budeme spať o niečo lepšie. Toto monštrum už nie je v našich uliciach,“ povedal na tlačovej konferencii šerif Reginald Scandrett.

Páchateľ štvornásobnej vraždy bol identifikovaný ako 40-ročný Andre Longmore, žijúci v Hamptone. Motív jeho činu nie je známy. Za akékoľvek informácie, ktoré povedú k Longmorovmu zatknutiu, úrad šerifa v okrese Henry vypísal odmenu 10.000 dolárov.

Mestečko Hampton s približne 8500 obyvateľmi sa nachádza zhruba 48 kilometrov južne od Atlanty, metropoly štátu Georgia.

Podľa neziskovej organizácie Gun Violence Archive (GVA) bolo tento rok v Spojených štátoch zaznamenaných 387 prípadov masovej streľby, pri ktorých boli zranené alebo zabité najmenej štyri osoby s výnimkou páchateľa.

V USA s približne 330 miliónmi obyvateľov je v obehu asi 400 miliónov kusov zbraní. Snahy o sprísnenie kontroly ich získania a držby už roky narážajú na odpor republikánov, zarytých obhajcov ústavného práva nosiť zbrane.