Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Západ Mexika zasiahlo silné zemetrasenie

Ilustračné foto Foto: TASR

Išlo o tretie silné zemetrasenie v Mexiku za necelý mesiac.

Mexiko 12. apríla (TASR) - Dve silné zemetrasenia postihli dnes oblasť západného Mexika. Ľudia v panike vybiehali z domov a úradov do ulíc, informoval Americký geofyzikálny inštitút.

Prvé silné zemetrasenie s magnitúdou 7,0 zasiahlo v stredu večer západné Mexiko. Budovy sa triasli aj v metropole Mexiko, vzdialenej vyše 350 kilometrov od epicentra. Ľudia vybiehali z budov na ulice, bezprostredne sa však neobjavili správy o väčších škodách ani obetiach.

Druhé zemetrasenie s magnitúdou 6,9 postihlo oblasť pri pobreží štátu Baja California v dnešných skorých ranných hodinách, informovala agentúra Reuters.

Niektoré budovy evakuovali i v hlavnom meste. Starosta Mexika Marcelo Ebrard však informoval, že v ňom dosiaľ neobjavili známky vážnych škôd a že kľúčové služby, vrátane metra a medzinárodného letiska, fungovali normálne.

Tichomorské centrum výstrah pred cunami uviedlo, že varovanie pred prívalovými vlnami nevydalo. Juhozápad Mexika 20. marca zasiahli otrasy s magnitúdou 7,4, ktoré poškodili stovky budov. Odvtedy v regióne zaznamenali vyše 300 dotrasov.