Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

NEŠŤASTIE: Zaútočila naňho straka, bicyklom narazil do plotu a zomrel

Ilustračná snímka. Foto: TASRP

Austrália sa nachádza uprostred "stračej sezóny", počas ktorej sú tieto vtáky obzvlášť agresívne, pretože majú v hniezdach vajíčka alebo mladé, pričom často útočia aj na ľudí.

Sydney 16. septembra (TASR) - Život staršieho muža si vyžiadal incident, ku ktorému došlo v nedeľu v austrálskom meste Wollongong, keď sa senior idúci na bicykli snažil vyhnúť strake, ktorá na neho nalietavala. Muž zišiel s bicyklom z cesty a narazil hlavou do plotového stĺpika. Svojim zraneniam neskôr podľahol. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

Podľa výpovedí svedkov nehody sa 76-ročný muž na bicykli pokúšal strake, ktorá naňho útočila, vyhnúť, pričom zišiel z cesty a po náraze do plotu spadol na zem. Ťažkým zraneniam hlavy, ktoré pri náraze a páde utrpel, po prevoze do nemocnice podľahol. Incident vyšetruje polícia.

Austrália, kde sa práve začína jar, sa zároveň nachádza uprostred "stračej sezóny", počas ktorej sú tieto vtáky obzvlášť agresívne, pretože majú v hniezdach vajíčka alebo mladé, pričom často útočia aj na ľudí.