Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj odložil v najbližších dňoch všetky svoje zahraničné návštevy

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR

Ostreľovanie Charkovskej oblasti ruskými jednotkami sa prudko zintenzívnilo v piatok 10. mája. V ten istý deň začala ruská armáda svoju ofenzívu v tamojšom pohraničí.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 15. mája (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odložil v nadchádzajúcich dňoch všetky svoje zahraničné návštevy, informovalo v stredu jeho tlačové oddelenie. Dôvodom je ruská ofenzíva v severnej Charkovskej oblasti, píše TASR podľa agentúry Reuters.

Ešte predtým informovali španielske médiá, že ukrajinský prezident zrušil svoju piatkovú návštevu Madridu, kde mal plánované stretnutie so španielskym kráľom Filipom VI. a premiérom Pedrom Sánchezom. Počas tejto cesty mal navštíviť aj Portugalsko.

Ostreľovanie Charkovskej oblasti ruskými jednotkami sa prudko zintenzívnilo v piatok 10. mája. V ten istý deň začala ruská armáda svoju ofenzívu v tamojšom pohraničí. Ruskí vojaci prekročili hranicu na viacerých miestach na severozápade Ukrajiny a snažia sa obsadiť pohraničné obce na ukrajinskom území. Situácia podnietila Ukrajinu k evakuácii tisícov ľudí z oblasti.