Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Deti s rakovinou môžu aj toto leto stráviť v Bátor Tábore

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Prostredníctvom onkologických centier v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach sa 20. januára začal robiť nábor detí a mládeže trpiacich onkologickým ochorením do letných medzinárodných táborov.

Bratislava 3. februára (TASR) - Deti, ktoré bojujú s onkologickým ochorením, môžu aj tento rok stráviť leto v medzinárodnom osemdňovom Tábore Odvahy - Bátor Tábore neďaleko Budapešti. To všetko bezplatne, bez obmedzení, vrátane dopravy, pod 24-hodinovým špičkovým lekárskym dozorom a v sprievode špeciálne vyškolených dobrovoľníkov.

Prostredníctvom onkologických centier v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach sa 20. januára začal robiť nábor detí a mládeže trpiacich onkologickým ochorením do letných medzinárodných táborov, potrvá do 10. marca. Viac informácii môžu záujemcovia nájsť na webe www.batortabor.sk. "Každý pobyt v tábore je pre mňa veľkou energetickou bombou, ktorá mi dáva nesmiernu silu pokračovať v mojej práci onkologickej sestry. Deti sú veľkí, statoční bojovníci a máme sa od nich čo učiť. Som vďačná, že môžem byť súčasťou dobrovoľníckej rodiny, ktorá im pomáha prežiť každý deň v Bátor Tábore čo najhodnotnejšie," povedala slovenská dobrovoľníčka Katarína Kollárová z Košíc.

Bezbariérový Tábor Odvahy, ktorého spoluorganizátorom je Nadácia Bátor Tábor Slovakia, sa nachádza v maďarskom mestečku Hatvan, vzdialenom 60 kilometrov od Budapešti. Od roku 2007 je členom združenia Serious Fun Camps Association založenej oscarovým hercom Paulom Newmanom.