Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Humenská nemocnica získala nové prístroje približne za 34.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Nový digitálny elektroencefalogram (EEG) a elektromyograf (EMG) uľahčujú prácu lekárov pri diagnostike mozgových nádorov či závažných neurologických ochorení.

Humenné 27. marca (TASR) - S novou prístrojovou technikou približne za 34.000 eur začal pracovať v týchto dňoch zdravotnícky personál Neurologickej ambulancie a Neurologického oddelenia humenskej Nemocnice A. Leňa.

Zuzana Gajdošiková, hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia, ktorá prevádzkuje humenskú nemocnicu, TASR informovala, že nový digitálny elektroencefalogram (EEG) a elektromyograf (EMG) uľahčujú prácu lekárov pri diagnostike mozgových nádorov či závažných neurologických ochorení, akými sú napríklad epilepsia, poškodenie zrakovej a sluchovej dráhy, ale aj ochorení periférnych nervov a svalov. Dodala, že EEG prístroj vymenila nemocnica po 22 a EMG prístroj po 12 rokoch.

"Nové zariadenia majú lepšiu technickú výbavu, umožňujú počítačovú archiváciu nálezov, sú vybavené farebnými laserovými tlačiarňami a v prípade elektroencefalografu je tu možnosť vyhodnocovať nálezy pacientov aj mimo elektroencefalografického laboratória, kde sa vyšetrenie vykonáva, vďaka mobilnej prezeracej stanici, čo výrazne šetrí čas lekárov," vysvetlila primárka neurologického oddelenia Danica Gossányiová.

S novou prístrojovou technikou pracuje zdravotnícky personál spomínanej nemocnice každý deň. "Neslúži len pre hospitalizovaných, ale aj pre ambulantných pacientov z okresov Humenné, Snina i Medzilaborce," uzavrela Gajdošiková.