Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Jarné prázdniny možno využiť na športovanie či relax v prírode

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Voľné dni je možné využiť aj na bicyklovanie, kolobežkovanie či korčulovanie.

Bratislava 26. februára (TASR) - Jarné prázdniny možno využiť na rodinný relax v prírode či športovanie. Uviedol to Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Je podľa neho dobré, ak deti trávia voľný čas aktívne a nie pred televíziou.

"Netlačte však počas spoločných aktivít na výkon, nepreťažujte ich a doprajte im počas prázdnin aj príležitosť oddychovať a obnoviť si sily," odporučil úrad na sociálnej sieti.

S deťmi cez prázdniny možno podľa neho hlbšie preskúmať mesto. "Vyrazte s nimi na vzdialenejšie ihrisko, vyskúšajte športoviská určené pre rodiny alebo vyrazte do historického centra a odhaľujte históriu a kultúru mesta," poznamenal. Rodičia sa podľa neho môžu inšpirovať na weboch zameraných na aktivity s deťmi. Zároveň odporučil aj geocaching, teda hľadanie "pokladov" v exteriéri.

Voľné dni je možné podľa neho využiť aj na bicyklovanie, kolobežkovanie či korčulovanie. Zároveň si deti počas nich môžu upevniť zdravé stravovacie návyky. "Choďte na spoločný nákup lokálnych a čerstvých surovín, dovoľte dieťaťu, aby vybralo zeleninu, na ktorú má chuť, a pripravte si spolu chutný obed alebo večeru," uzavrel ÚVZ.