Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Ministerská sestra T. Hrindová navštívila žilinskú fakultnú nemocnicu

Ilustračné foto Foto: TASR

Ministerská sestra sa oboznámila aj s poskytovaním ošetrovateľskej starostlivosti a stretla sa so zdravotným personálom.

Žilina 19. júla (TASR) - S implementáciou pilotného projektu súvisiaceho so zberom dát s indikáciou na vhodný typ dlhodobej zdravotnej starostlivosti sa dnes vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline oboznámila ministerská sestra Tatiana Hrindová. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová.

Hrindová počas svojej pracovnej návštevy uviedla, že Ministerstvo zdravotníctva SR sa zaoberá kreovaním dlhodobej zdravotnej starostlivosti. "Chceme identifikovať, ktoré služby by boli vhodné pre jej poskytovanie, či podporovať Agentúru domácej ošetrovateľskej starostlivosti, domy ošetrovateľskej starostlivosti, alebo zariadenia sociálnych služieb," vysvetlila.

Ako pripomenula hovorkyňa Jurčiová, žilinská fakultná nemocnica je jednou z nemocníc, ktoré sú súčasťou tohto projektu. "Zber dát prebieha na oddelení vnútorného lekárstva, neurológii a v liečebni dlhodobo chorých, kde sú chronickí pacienti a je nutná pre nich následná zdravotná starostlivosť," vysvetlila námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Gabriela Tvrdá.

Ministerská sestra sa oboznámila aj s poskytovaním ošetrovateľskej starostlivosti a stretla sa so zdravotným personálom. "Problémy, ktoré sestry identifikovali, sú problémy, s ktorými sa zaoberáme aj na úrovni ministerstva. Vážim si sestry, ktoré sú v systéme a pracujú napriek tomu, že sme si vedomí podmienok. Ak prídu od sestier nejaké návrhy, o ktorých si myslia, že by mohli pomôcť napĺňať ciele pre skvalitnenie ošetrovateľskej starostlivosti, som otvorená takýmto podnetom," doplnila Hrindová.