Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Poisťovne sú pripravené pomôcť pacientom žilinskej nemocnice

V žilinskej Fakultnej nemocnici s poliklinikou pretrváva krízová situácia pre nespokojnosť lekárov. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Všetky plánované a odkladné operačné výkony boli v žilinskej nemocnici zastavené na základe rozhodnutia ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominant Smeru-SD).

Bratislava 7. decembra (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) je pripravená manažovať všetkých svojich poistencov, ktorí mali naplánovanú zdravotnú starostlivosť v žilinskej nemocnici. Poisťovňa im zabezpečí zdravotnú starostlivosť v iných ústavných zdravotníckych zariadeniach a následne do týchto zariadení presunie finančné prostriedky.

"VšZP odporúča poistencom, ktorí mali plánovanú zdravotnú starostlivosť v najbližších dňoch práve v žilinskej nemocnici, aby kontaktovali najbližšiu pobočku VšZP, alebo zavolali na číslo call centra," informuje na svojom webe štátna poisťovňa.

Na aktuálnu situáciu v žilinskej nemocnici reaguje aj súkromná zdravotná poisťovňa Union. Jej zamestnanci sú podľa hovorkyne Judity Smatanovej informovaní o situácii v nemocnici a poskytnú poistencom všetky potrebné informácie ohľadom ďalšieho postupu a o najbližšom zdravotníckom zariadení. "Každý prípad bude riešený individuálne a poistenci budú následne kontaktovaní zamestnancami zdravotnej poisťovne," uviedla Smatanová.

Všetky plánované a odkladné operačné výkony boli v žilinskej nemocnici zastavené na základe rozhodnutia ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominant Smeru-SD). Zdôvodnila to vzniknutou situáciou, v ktorej nebolo možné zaručiť, či lekári nastúpia do práce. Zároveň však zdôraznila, že pokiaľ to bude potrebné, pacientov ošetria v najbližších nemocniciach.