Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia SEKCIA: Zdravie

S. NIKU: Zákaz vernostných systémov v lekárňach poškodí pacienta

Zrušenie vernostných systémov dnes v parlamente podporilo 78 poslancov prostredníctvom novely zákona o liekoch, ktorý by mal platiť od 2. januára 2013.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Dnešné rozhodnutie Národnej rady SR o definitívnom zákaze vernostných systémov v lekárňach poškodí pacienta. Tvrdí to manažér siete 181 slovenských lekární Dr. Max Sína Niku. Pripomína, že vládni poslanci dnes rozhodli v rozpore s požiadavkou desiatok tisíc občanov, ktorí sa v petícii dožadovali zachovania vernostných systémov.

"Mnohí z poslancov pritom vo voľbách nezískali ani zďaleka toľko preferenčných hlasov, ako je podpisov pod petíciou... Je zvláštne, že sociálnodemokratická vláda ruší systém, ktorý preukázateľne šetril peniaze tých najzraniteľnejších, chorých a starších spoluobčanov," komentoval rozhodnutie poslancov Niku.

Zrušenie vernostných systémov dnes v parlamente podporilo 78 poslancov prostredníctvom novely zákona o liekoch, ktorý by mal platiť od 2. januára 2013. V prípade vernostných systémov išlo podľa ministerstva zdravotníctva o opatrenie marketingového charakteru, ktoré oslabovalo odborný a zdravotnícky charakter činnosti. Lekárne však budú môcť aj naďalej poskytovať zľavy na doplatky pacientom, ale iným systémom.