Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Slováci z dovoleniek najčastejšie hlásia tráviace problémy a úrazy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Poisťovňa riešila už aj dva infarkty Slovákov dovolenkujúcich v Grécku a v Thajsku.

Bratislava 31. júla (TASR) - Počas leta nahlásia dovolenkári Allianz – Slovenskej poisťovni každý deň v priemere 30 poistných udalostí z cestovného poistenia. Od začiatku júna, kedy Slováci najviac dovolenkujú v zahraničí, nahlásili už 1664 poistných udalostí. Najviac hlásení prichádza z Turecka, Egypta a Grécka, ale pomerne veľa hlásení je aj zo Slovenska.

"Dovolenkári nám najčastejšie hlásia tráviace a žalúdočné ťažkosti a drobné a stredné úrazy, ktoré vzniknú pri športových aktivitách alebo pri kúpaní. Evidujeme aj viacero zlomenín končatín, najmä u detí. Riešili sme aj niekoľko seknutí v krížoch a krku, ktoré boli spôsobené nielen športovými aktivitami, ale najmä častým striedaním horúceho podnebia s vychladenými klimatizovanými priestormi. Túto dovolenkovú sezónu evidujeme aj zvýšený počet žalúdočných a tráviacich problémov z exotickejších arabských krajín, najmä z Ománu," konštatuje hovorkyňa Allianz – SP Lucia Muthová.

Ako ďalej uviedla pre TASR poisťovňa, riešila aj dva infarkty Slovákov dovolenkujúcich v Grécku a v Thajsku. V oboch prípadoch išlo o ľudí po šesťdesiatke.

"Odporúčame, aby zvlášť opatrní boli starší ľudia dovolenkujúci v horúcich prímorských krajinách a nevystavovali sa priamemu slnečnému žiareniu, dodržiavali pravidelný pitný režim, nezabúdali na užívanie liekov, ktoré majú predpísané, prípadne, aby sa pred vycestovaním poradili so svojím ošetrujúcim lekárom," upozorňuje Muthová.