Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Upozornenie: Na trhu sa môže nachádzať nebezpečná kozmetika

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred viacerými nebezpečnými kozmetickými výrobkami. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky RAPEX ich nahlásili orgány v Estónsku, Írsku a v Španielsku. Môžu sa však nachádzať aj na Slovensku. Ide o telové maslo Body Butter with Coconut Oil infused with Bamboo (na snímke) kanadskej značky Delon. Zistila sa v ňom prítomnosť nepovolenej látky. Výrobok môže spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb. Foto: TASR-UVZ SR

Nepovolené látky sa našli aj v nezmývateľnom kondicionéri na vlasy pre deti Kids Organics Olive&Soy Oil Moisturizing Growth Lotion.

Bratislava 9. novembra(TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred viacerými nebezpečnými kozmetickými výrobkami. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky RAPEX ich nahlásili orgány v Estónsku, Írsku a v Španielsku. Môžu sa však nachádzať aj na Slovensku.

Ide o telové maslo Body Butter with Coconut Oil infused with Bamboo kanadskej značky Delon. Zistila sa v ňom prítomnosť nepovolenej látky. Výrobok môže spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb.

Nedovolené látky objavili aj v špongii s mydlom na umývanie Soapy sponge španielskej značky dispofoam (na snímke).
Foto: FOTO TASR - ÚVZ SR


Nepovolené látky sa našli aj v nezmývateľnom kondicionéri na vlasy pre deti Kids Organics Olive&Soy Oil Moisturizing Growth Lotion americkej značky Africas Best. Rovnako v detskom šampóne od toho istého výrobcu African Pride Dream Kids Detangler Miracle.

Nedovolené látky objavili aj v špongii s mydlom na umývanie Soapy sponge španielskej značky dispofoam. Môže spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb.

TASR informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas.