Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V spolupráci s odborníkmi vznikol nový portál www.preventivne.sk

Vznikol nový portál www.preventivne.sk, je tvorený výlučne v spolupráci s odborníkmi Foto: VŠZP

S posolstvom „Ži pozitívne, mysli preventívne“ spustila najväčšia zdravotná poisťovňa verejnoprospešný portál zameraný na prevenciu a zdravý životný štýl.

Bratislava 10. júla (OTS) - Myslíte si, že vás more vylieči? Oddych v prímorských destináciách môže naozaj pomôcť vášmu zdraviu, avšak platí, že nie je more ako more. Viete, kam sa vybrať na dovolenku, keď vás trápi kašeľ? V akom letovisku posilníte svojim deťom imunitu, a ktoré more je najlepšie na liečbu ekzému?

Všetci vieme, že pohyb je dôležitý. Tušili ste ale, že fajčiar s vysokým cholesterolom a vysokým tlakom, ktorý pravidelne športuje, má šancu žiť dlhšie, ako nefajčiar bez týchto neduhov, ktorý sa nehýbe?

Ktorá známa herečka má zranenia ako vojak a ktorá ide tesne pred päťdesiatkou skúšať box? To všetko a mnoho iného sa dočítate na novom portáli www.preventivne.sk. Všeobecná zdravotná poisťovňa sa pripája medzi spoločensky zodpovedné inštitúcie, ktoré v digitálnom priestore bojujú proti šíreniu nepravdivých informácií, bludov a hoaxov z oblasti medicíny a liečby chorôb. Vytvorila preto verejnoprospešný portál o zdraví a prevencii, ktorý je tvorený výlučne v spolupráci s lekármi a ďalšími odborníkmi.

Portál prináša denne zaujímavé články, aktuality, rozhovory, videá, poradňu, zdravé recepty, príbehy, testy a relevantné informácie o zdraví pre laickú i odbornú verejnosť. Každý mesiac sa podrobne venuje jednej veľkej téme. Čitatelia tu napríklad nájdu aj návody, ako správne cvičiť, podrobný obsah preventívnych prehliadok u svojho lekára, očkovací kalendár, a ďalšie rady pre zdravší a aktívnejší život, ktoré prispievajú k prevencii civilizačných ochorení.

Preventívna medicína nepredstavuje len účasť občanov na zákonom stanovených preventívnych prehliadkach. Skutočná prevencia je to, na čo musíme myslieť už o krok skôr. Aby sa z poistencov nestávali pacienti. Na to je potrebná však aj ich aktívna účasť, aby sa ľudia už dnes starali o svoje zdravie. VšZP im v tom prostredníctvom nového portálu pomôže osvetou a edukáciou o zdravom životnom štýle,“ hovorí MUDr. Beata Havelková MPH., riaditeľka zdravotného a revízneho odboru VšZP.

VšZP prikladá prevencii veľký význam a vytvorila preto priestor, kde čitatelia nájdu dôveryhodné, overené a spoľahlivé informácie. Na tvorbe portálu sa podieľa viac ako 20 lekárov a odborníkov zo širokého spektra špecializácií. Publikované materiály sú autorizované.