Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Vo vybraných vlakoch budú merať krvný tlak a BMI

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Merať tlak, BMI a tiež poskytovať poradenstvo oblasti prevencie vzniku srdcovo-cievnych ochorení budú dobrovoľníci v spolupráci so Slovenskou nadáciou srdca v rámci projektu Deň srdca.

Bratislava 27. septembra (TASR) - V rýchlikoch Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) si záujemcovia v sobotu 29. septembra môžu nechať zmerať tlak a index telesnej hmotnosti (BMI). TASR o tom informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Merať tlak, BMI a tiež poskytovať poradenstvo oblasti prevencie vzniku srdcovo-cievnych ochorení budú dobrovoľníci v spolupráci so Slovenskou nadáciou srdca v rámci projektu Deň srdca. Cestujúci ich môžu stretnúť v rýchlikoch R 602 TATRALANDIA (ranný rýchlik z Košíc do Bratislavy) a R 609 Spišan, ktorý ide poobede z Bratislavy do Košíc.

"Kardiovaskulárne ochorenia sú zákerné v tom, že zdanlivo nespôsobujú významne zhoršenú kvalitu života, ich následky sa však môžu prejaviť znenazdajky a sú fatálne. Aj preto sa opäť veľmi radi zapojíme do projektu, ktorý sa po minulé roky tešil záujmu cestujúcich," dodal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.