Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zahájte jarnú sezónu s magnéziom

Foto: Magnerot

Jar je tu a každým dňom vidieť na uliciach a v parkoch stále viac bežcov, cyklistov a korčuliarov.

Bratislava 10. apríla (OTS) - Určite vás láka pridať sa k nim a okrem športového zážitku a relaxu urobiť niečo užitočné pre svoje zdravie a postavu. Pre zanietených športovcov je ich pravidelný, často každodenný športový výkon čistou radosťou už sám o sebe. No zvlášť pre tých, ktorí s aktívnym športom začínajú alebo sa k nemu vracajú po dlhšej (napríklad zimnej) prestávke je dobré ponúknuť pár typov, ako prekonať bariéry nechuti a lenivosti a vytrvať v dobrých predsavzatiach.

Nájdite si efektívnu motiváciu
Asi najlepšou motiváciou by malo byť naše zdravie. Fyzické i to psychické. No často si hodnotu zdravia uvedomíme až keď je neskoro a šport je pre nás už príliš náročná aktivita. Čo tak spojiť sa v „dobrej veci“ s partnerom alebo rodinou? Hovorí sa, že láska robí zázraky. Veď koľko ľudí zmenilo od základu svoj život kvôli svojmu životnému partnerovi. Často nás vedia k aktivite a športovému výkonu vyburcovať aj kamaráti alebo vlastné deti. Zásadou teda je, aby sme nešportovali sami. Zvlášť ak ide o aktivity ako beh, bicyklovanie, či kolieskové korčule. Pozvime si kamošov alebo rodinu. Alebo sa nechajme pozvať aj my. Spolu vždy zájdeme ďalej.

Spríjemnite si aktivitu ako sa to len dá
Príroda nás dokáže nabiť sama o sebe. Preto zvlášť teraz, keď je vonku naozaj príjemne by bolo škoda športovať v uzavretom priestore. Ak nám to naše aktivity dovolia, vyberme sa von! Príroda je naozaj životodarná a plná energie, ktorú z nás práca a civilizácia postupne vyťahuje. Naplánovať si turistickú trasu, dať si pravidelný beh v peknej prírode a každým ďalším objavovať nové zákutia. A k tomu si, ak sa nám to žiada pustiť obľúbenú hudbu alebo sa započúvať do populárnych podcastov alebo zaujímavej audio knihy. Je veľa spôsobov, ako si spríjemniť náš tréning.

Nezabúdajte na dostatok energie a doplnky stravy
Pri pravidelnom športovaní je veľmi dôležité dbať na svoj jedálniček. Telo vtedy potrebuje viac energie a preto musíme byť pripravený na chvíľu, kedy bude treba siahnuť po zásobách. Dôležitý je samozrejme aj pitný režim a v neposlednom rade aj dopĺňanie vitamínov a minerálov, o ktoré pri aktívnom výkone prichádzame. Jedným z nich je aj magnézium – minerál, ktorý je vhodné pri intenzívnom športovaní dopĺňať.
Foto: Magnerot

Ak siahnete po magnéziu, zvážte také, ktoré vďaka prirodzenému nosiču zvyšuje jeho efektívne vstrebávanie a nezaťažuje organizmus. Veľmi užitočným nosičom je kyselina orotová. Jej asi najväčšou výhodou je, že je prirodzeného, biologického pôvodu. Nachádza sa totiž v zelenine, alebo aj v klostre a mlieku a naše telo si tak s ňou vie veľmi dobre poradiť. Na trhu je viacero magnézií, ktoré si môžeme kúpiť v lekárňach. Jedným z nich je aj Magnerot® od nemeckej spoločnosti Wörwag Pharma. Je to zároveň jediné magnézium s dihydrátom magnéziumorotátu, teda s kyselinou orotovou. Dostanete ho v každej dobrej lekárni.
Magnerot® je liek na vnútorné použitie s obsahom dihydrátu magnéziumorotátu. Pred užitím lieku si pozorne prečítajte príbalovú informáciu a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.