Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V Univerzitnej nemocnici Bratislava sa pokazili CT prístroje

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

UNB plánuje v krátkom čase komplexnú obnovu CT prístrojov prostredníctvom centrálneho obstarávania, ktoré zrealizovalo ministerstvo.

Bratislava 9. augusta (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB), ktorá je najväčšou na Slovensku, má problém s pokazenými CT prístrojmi. "Na opravách sa intenzívne pracuje," uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. O situácii ako prvá informovala televízia Markíza.

CT prístroj v ružinovskej nemocnici má byť podľa informácií TASR pokazený už dlhšie, v nemocnici na Kramároch sa mal pokaziť tento týždeň. "Pacienti majú vyšetrenia na CT prístrojoch zabezpečené v ostatných nemocniciach univerzitnej nemocnice, a to v Starom Meste a v Petržalke na Antolskej," povedala Eliášová.

V prípade potreby podľa jej slov možno vyšetrenie pacientov zabezpečiť aj v ostatných zdravotníckych zariadeniach – ako sú napríklad špecializované ústavy Národného onkologického ústavu, Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb, Onkologického ústavu sv. Alžbety či zdravotnícke zariadenia Nemocnica sv. Michala či Nemocnica s poliklinikou Milosrdní bratia.

UNB plánuje v krátkom čase komplexnú obnovu CT prístrojov prostredníctvom centrálneho obstarávania, ktoré zrealizovalo ministerstvo. "Predpokladáme, že nové CT prístroje bude mať nemocnica k dispozícii už na jeseň tohto roku," doplnila Eliášová.