Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zrak je pre kvalitný život mimoriadne dôležitý

Foto:

Vyšetrenie, ktoré odhalí závažné očné ochorenia majú poistenci Union ZP zadarmo už v štyroch očných klinikách na Slovensku.

Bratislava 7. mája (OTS) - Zrak je pre kvalitný život mimoriadne dôležitý a už začínajúce zhoršenie videnia preto rozhodne netreba podceňovať. Kľúčovou pre liečbu je skorá diagnostika. V mnohých prípadoch je včasné zachytenie problému možné prostredníctvom optickej koherenčnej tomografie. Takisto sa toto vyšetrenie využíva aj v rámci predoperačných vyšetrení pri rôznych typoch operačných zákrokov. Je to nadštandardné vyšetrenie a bežne sa za zaň dopláca.

„Poistenci Union zdravotnej poisťovne majú vyšetrenie optickým koherenčným tomografom bez doplatku a to už v štyroch očných klinikách na Slovensku. K dvom očným klinikám NeoVízie v Bratislave a v Poprade, pribudlo od 1. mája aj Očné centrum Sokolík v Trenčíne a očná klinika 3F v Košiciach,“ povedala Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne.

S očnými klinikami NeoVízia, 3F a Očné centrum Sokolík má Union zdravotná poisťovňa nastavenú nadštandardnú spoluprácu, ktorá poistencom prináša viacero benefitov. „Je pre nás dôležité, aby mali naši poistenci tú najkvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť a aj čo najlepšie benefity. Preto je našou ambíciou ďalej rozvíjať túto stratégiu s pomocou našich partnerov,“ doplnila Elena Májeková.