Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Pri Lietavskej Svinnej-Babkove sa zrazili dva vetrone

Žilinskí hasiči zasahovali pri zrážke 2 bezmotorových vetroňov v katastri obce Babkov pri Súľovskom hrebeni. 14. apríla 2018 Foto: HaZZ

Krátko po 15. hodine hasičom nahlásili zmiznutie vetroňov z horizontu.

Žilina 14. apríla (TASR) – Pri Lietavskej Svinnej-Babkove v okrese Žilina sa v sobotu popoludní zrazili dva vetrone zahraničných pilotov. Išlo o účastníkov medzinárodnej plachtárskej súťaže Flight Challenge Cup (FCC) Gliding v Prievidzi. TASR to potvrdil riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak.



Doplnil, že krátko po 15. hodine hasičom nahlásili zmiznutie vetroňov z horizontu. "Po príchode na miesto hasiči zistili, že došlo k zrážke. Najskôr bolo hlásené, že je to bez zranenia. Ale po príchode našej jednotky veliteľ zásahu usúdil, že jeden Poliak potrebuje ošetrenie záchrannej zdravotnej služby," dodal Kapusniak.

Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia HaZZ sa vetrone zrazili pri Súľovskom hrebeni v katastri Babkova, hasiči ich vyhľadávali a poskytli obom pilotom prvú pomoc.

"Záchranári na mieste ošetrili dvoch mužov. Prvý z nich odmietol prevoz do nemocnice, druhého so zlomeninou ramena previezli do nemocnice v Žiline," informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.