Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

ČADCA: Dom seniorov vybudovalo mesto v objekte bývalej základnej školy

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Pre päť desiatok klientov bude slúžiť nový Dom seniorov v Čadci, ktorý mesto vybudovalo v budove bývalej základnej školy na ulici Andreja Hlinku.

Čadca 16. februára (TASR) – Pre päť desiatok klientov bude slúžiť nový Dom seniorov v Čadci, ktorý mesto vybudovalo v budove bývalej základnej školy na ulici Andreja Hlinku.

Podľa primátora Čadce Milana Guru sa ho podarilo postaviť vďaka financiám z európskych grantov. „Rekonštrukcia stála približne 1,5 milióna eur, pričom mesto hradilo z vlastných peňazí päť percent. V budove je veľkokapacitná jedáleň, ktorá by sa mala postarať aj o dôchodcov v rámci mesta alebo občanov s nepriaznivým zdravotným stavom. Donáškou stravy môže vypomôcť i blízkej nocľahárni a útulku pre bezdomovcov,“ povedal čadčiansky primátor.

Mesto počíta v novootvorenom dome i s denným stacionárom pre seniorov. „Človek si tam nájde priestor, kde príde na päť–šesť hodín a potom sa vráti do rodiny. Dom seniorov už má riaditeľku a naberáme ľudí, ktorí ho budú viesť. Samozrejme, robíme všetko pre to, aby sa v blízkej budúcnosti naplnil a mohol poskytovať služby občanom mesta Čadca,“ uzatvoril Gura.