Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Cyklistické preteky ŽUPATOUR odštartujú v Turčianskych Tepliciach

Ilustračné foto. Foto: Tomáš Doboš

Každý účastník, ktorý absolvuje aspoň štyri z vybraných pretekov, automaticky získa cyklodres s originálnou potlačou a farbami Žilinskej župy.

Žilina 10. apríla (TASR) – Séria piatich cyklistických pretekov, ktoré pod hlavičkou Žilinskej ŽUPATOUR 2016 navštívia regióny Turiec, Liptov, horné Považie, Oravu a Kysuce, odštartuje v sobotu 16. apríla v Turčianskych Tepliciach.

"Táto unikátna súťaž sa začína už budúci víkend a ja verím, že všetci milovníci cyklistiky majú svoje bicykle nachystané. Nová sezóna je tu a spolu s ňou aj naša ŽUPATOUR, v ktorej budú cyklisti zbierať body a súťažiť o špeciálny župný cyklodres a záverečný župný pohár. Štartujeme v Turčianskych Tepliciach, v júni sa presunieme do Liptovskej Lúžnej a Súľova, júl bude patriť Dolnému Kubínu a september uzavrieme v Snežnici," informoval predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár.

Doplnil, že každý účastník, ktorý absolvuje aspoň štyri z vybraných pretekov, automaticky získa cyklodres s originálnou potlačou a farbami Žilinskej župy. "Očakávané preteky v Turčianskych Tepliciach sú ideálne najmä pre vyznávačov horskej cyklistiky a tých, čo sa neboja pridať do pedálov. A chcú si overiť výdrž a technickú zdatnosť v lesoparku Bôr, ktorý bude dejiskom týchto pretekov. Na svoje si prídu však aj deti od osem rokov a ďalšie kategórie, ktoré sú v rámci súťaže pripravené. Snáď počasie bude priať a vychutnáme si prvý zo série pretekov v čo najväčšom počte," uviedol koordinátor Žilinskej ŽUPATOUR Slavomír Strečanský.

Pre všetkých vyhlásil ŽSK aj aktuálnu súťaž na jeho stránke a na sociálnej sieti Žilinský samosprávny kraj, v rámci ktorej fanúšikovia súťažia o užitočné a originálne cyklobalíčky. Všetky informácie z jednotlivých pretekov sa priebežne zverejnia na oficiálnej stránke www.zupatour.sk alebo v skupine na sociálnej sieti "Žilinská ŽUPATOUR", dodala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.