Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

VODIČI POZOR: V Žiline sa budú opravovať dve cesty

Foto: TASR- Roman Hanc

V prvej etape bude od 21. hodiny v piatok do 15. hodiny v nedeľu 5. augusta úplne uzavretá zjazdná vetva križovatky ciest I/61 a I/60 v smere Rajec - Bratislava

Žilina 3. augusta (TASR) – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) upozorňuje vodičov, že od piatku bude pokračovať v oprave asfaltového krytu na cestách I/61 a I/60 prechádzajúcich cez Žilinu po Kragujevskej ulici v smere do Bratislavy a z Bratislavy. TASR o tom informovala hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Doplnila, že v prvej etape bude od 21. hodiny v piatok do 15. hodiny v nedeľu 5. augusta úplne uzavretá zjazdná vetva križovatky ciest I/61 a I/60 v smere Rajec - Bratislava. "Zároveň bude pre uzáveru ľavého jazdného pruhu čiastočne uzavretá cesta I/61. Doprava zo smeru od Prievidze (cesta I/64) na Bratislavu bude z tohto dôvodu odklonená pred Rondlom na prieťah - cestu I/60 po trase ulíc Mostná, Nemocničná, križovatka Košická, Ľavobrežná, Estakáda a zjazdnou vetvou od Čadce sa dostane na cestu I/61 do smeru Bratislava. Vozidlá zo smeru od Rondla budú mať vyznačenú možnosť otočenia do smeru Bratislava v Budatíne," uviedla Michalová.

V druhej etape bude od 18. hodiny v pondelok 6. augusta do 5. hodiny v stredu 8. augusta čiastočná uzávera pravého jazdného pruhu Kragujevskej cesty I/61 v smere z Bratislavy do Žiliny. "Nadväzuje na úplnú uzáveru výjazdnej rampy štátnej cesty I/60 zo smeru Bratislava na Prievidzu. Obchádzková trasa je po ceste I/60 Estakáda smer Poprad - Čadca na ulicu Ľavobrežná po križovatku I/18 Košická (na Horevaží) po ceste I/60 na ulicu Mostná. Dĺžka obchádzky je zhruba 5800 metrov," doplnila hovorkyňa NDS.

V tretej etape bude od 18. hodiny v stredu 8. augusta do 5. hodiny v piatok 10. augusta čiastočne uzavretý ľavý jazdný pruh Kragujevskej cesty I/61 v smere z Bratislavy do Žiliny. "Rovnako nadväzuje na úplnú uzáveru výjazdnej rampy štátnej cesty I/60 zo smeru Bratislava na Čadcu, Poprad a Prešov. Obchádzková trasa bude počas uzávery po ceste I/60 (ulica Mostná) po križovatku I/18 Košická cesta (na Horevaží) s cestou I/60 Ľavobrežná. Dĺžka obchádzky je 6200 metrov," dodala Michalová.