Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Žilinský kraj

Faktúry a poplatky možno v Liptovskom Mikuláši zaplatiť cez nový kiosk

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Nové zariadenie môže verejnosť využiť počas úradných hodín mestského úradu od pondelka do piatka od 8.00 do 15.00 h, v stredu do 16.30 h.

Liptovský Mikuláš 12. februára (TASR) - Faktúry, dane a poplatky môžu obyvatelia Liptovského Mikuláša zaplatiť cez nový kiosk. Umiestnili ho vo vstupnej hale tamojšieho mestského úradu. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že sú prvým slovenským mestom, ktoré spustilo takéto samoobslužné multifunkčné zariadenie.

"V novom kiosku vo vstupnej hale obyvatelia uhradia faktúry, ePoukazy a viaceré správne poplatky. Napríklad za osvedčenie podpisov, za povolenie uzavrieť manželstvo mimo úradne určenej miestnosti, za vydanie rybárskeho lístka, ohlásenie drobnej stavby a množstvo ďalších poplatkov z matričného a stavebného úradu," priblížila hovorkyňa.

Dodala, že už čoskoro v novom kiosku zaplatia aj miestne dane a poplatky, ako je daň z nehnuteľnosti, za psa alebo poplatok za komunálny odpad prostredníctvom samostatného modulu. "V súčasnosti ich môžu uhradiť vďaka QR kódu, ktorý nájdete na rozhodnutí o vyrubení daní a poplatkov," poznamenala Čapčíková.

Nové zariadenie môže verejnosť využiť počas úradných hodín mestského úradu od pondelka do piatka od 8.00 do 15.00 h, v stredu do 16.30 h.