Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Firma KFTS plánuje v lakovni pri Žiline zamestnať 30 pracovníkov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Spoločnosť prevažne vyrába plastové diely technológiou vstrekovania.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Firma KFTS, s. r. o., plánuje v Rajci, v okrese Žilina, rozšíriť svoj závod o automatickú lakovaciu linku. Náklady na vybudovanie investície by mali dosiahnuť 3 milióny eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

Účelom navrhovanej činnosti je rozšírenie kapacít výrobného závodu na výrobu plastových komponentov pre interiéry automobilov, ktoré spočíva v zriadení novej prevádzky zameranej na povrchovú úpravu vlastnej produkcie plastových dielcov pre osobné automobily. Farbenie dielcov sa bude zabezpečovať prostredníctvom uzavretej automatickej lakovacej linky, ktorej súčasťou sú lakovacie roboty. Predpokladá sa, že ročne sa na linke nalakuje približne 184.800 kusov plastových dielcov.

"Na zabezpečenie prevádzky lakovne bude potrebných 24 až 30 osôb personálu, ktorý bude obsluhovať strojné zariadenia lakovne. Uvažovaný fond pracovnej doby je 240 pracovných dní v kalendárnom roku, navrhuje sa režim trojzmennej prevádzky," konštatuje sa v zámere.

KFTS, s. r. o., Rajec vznikla zápisom do Obchodného registra SR 26. februára 2014. Predmetom jej činnosti je najmä výroba plastových dielov technológiou vstrekovania. Firma sa špecializuje na produkciu a montáž interiérových častí automobilov. Eviduje základné imanie vo výške 3,23 milióna eur. Dominantným spoločníkom je firma Korea Fuel - Tech Poland, Sp. z o. o.