Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

UŽ JE POD KONTROLOU: Požiar v Gaderskej doline hasí takmer 90 hasičov

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) pokračujú v likvidovaní požiaru lístia a koreňového systému v Gaderskej doline v katastri obce Blatnica v Martinskom okrese 20. októbra 2018. Foto: TASR/Prezídium HaZZ

Požiar vo veľmi nedostupnom teréne Gaderskej doliny vypukol vo štvrtok (18.10.) večer a doposiaľ zasiahol plochu približne 5,5 hektára.

Blatnica 21. októbra (TASR) - Už tretí deň pokračujú profesionálni a dobrovoľní hasiči v hasení požiaru lístia a koreňového systému v Gaderskej doline v katastri obce Blatnica v Martinskom okrese.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová, momentálne sa požiar snaží zlikvidovať takmer 90 hasičov. V sobotu (20. 10.) boli na hasenie pripravené aj dva vrtuľníky, pre nepriaznivé počasie nemohli vzlietnuť.

"Dnes je počasie priaznivejšie a nad požiariskom už zasahuje vrtuľník letky Ministerstva vnútra SR," uviedla Farkasová s tým, že hasiči na požiarisku vybudovali aj jazierkový systém s dopravným vedením.

Požiar vo veľmi nedostupnom teréne Gaderskej doliny vypukol vo štvrtok (18.10.) večer a doposiaľ zasiahol plochu približne 5,5 hektára. Hasiči ho majú pod kontrolou a ďalej sa nerozširuje.