Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Kanalizácia v L.Sliačoch vrátane opravy ciest bude hotová asi v lete

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Takmer pred rokom začatý rozsiahly a nákladný projekt budovania chýbajúcej kanalizácie v najväčšej obci liptovského regiónu s takmer 4 tisícmi obyvateľov by mal byť hotový do konca júla tohto roka.

Liptovské Sliače 12. februára (TASR) – Takmer pred rokom začatý rozsiahly a nákladný projekt budovania chýbajúcej kanalizácie v najväčšej obci liptovského regiónu s takmer štyrmi tisícmi obyvateľov by mal byť hotový do konca júla tohto roka. Obec chce dovtedy súbežne stihnúť aj rekonštrukciu cestných komunikácií.

„Hoci je to veľké dielo, mnohokilometrová sieť položeného potrubia, stavebné práce sa uskutočňujú podľa pôvodného harmonogramu. Vyzerá to optimisticky, že všetko sa stihne vybudovať načas tak, ako bolo naplánované a Liptovské Sliače budú mať konečne kanalizáciu,“ uviedol pre TASR starosta Milan Frič.

Zároveň zdôraznil, že vybudovanie kanalizácie bude pre ďalší rozvoj najväčšej liptovskej obce veľmi dôležitým krokom. „Veľká vďaka patrí všetkým našim obyvateľom za trpezlivosť a tolerovanie nevyhnutného stavebného ruchu, ktorý sa stal u nás v tomto období dočasnou súčasťou každodenného života,“ skonštatoval Frič.

„Aj preto kladieme veľký dôraz na to, aby sa podarilo čo najskôr opraviť a vynoviť povrchy všetkých ciest vedúcich našou obcou. V tejto súvislosti musím oceniť veľkú ústretovosť vedenia Žilinského samosprávneho kraja a Vodárenskej spoločnosti Ružomberok,“ dodal nový starosta Liptovských Sliačov.