Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Dátum s troma sedmičkami učaroval mladomanželským párom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Snúbenci si podobné dátumy zvyknú rezervovať aj rok vopred. Mnohí ľudia totiž veria, že im prinesú šťastie.

Liptovský Mikuláš 10. júla (TASR) - Magický dátum s troma sedmičkami motivoval uplynulý piatok zaľúbené páry z Liptovského Mikuláša k uzavretiu manželských zväzkov. V nedávno vynovenej obradnej sieni na mestskom úrade sa 7. júla 2017 uskutočnilo celkom šesť sobášov.

Hovorkyňa magistrátu Viktória Čapčíková upozornila, že snúbenci si podobné dátumy zvyknú rezervovať aj rok vopred. Mnohí ľudia totiž veria, že im prinesú šťastie. "Sobáše sme na radnici schopní vykonávať každú polhodinu od 13.00 h. Pokiaľ je však obrad mimo obradnej miestnosti, potrebujeme naň hodinu a v prípade Chopku, kde sa občas tiež vyskytne záujem o obrad, sa počíta s dvoma hodinami aj s cestou," vysvetlila.

Vlani zaevidovala liptovskomikulášska matrika najviac svadobných obradov na Jána, teda 24. júna a v prvý prázdninový deň 1. júla. "Tento rok malo záujem o jánsky termín až osem párov vrátane zlatej svadby. Zaujímavé je, že minuloročný magický dátum 6. 6. 2016 sa mladomanželom nepáčil, miestna matrika neoddala v termíne s troma šestkami žiadnych snúbencov," doplnila Čapčíková.

Matrika v Liptovskom Mikuláši podľa nej v tomto roku očakáva zvýšený záujem o vydaj a ženbu. Mesto totiž do komplexnej rekonštrukcie obradnej siene na mestskom úrade investovalo približne 145.000 eur. "Snúbenci si do novej siene môžu pozvať až 70 hostí, kým v starej sobášnej sieni ich mohli mať len približne tri desiatky," dodala hovorkyňa.