Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

L. Mikuláš prijal petíciu proti výstavbe cestného mosta ponad Váh

Erb mesta Liptovský Mikuláš Foto: Heraldický register

Zástupcovia petičného výboru odovzdali dnes v podateľni Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši petíciu s približne 1600 podpismi proti plánovanej výstavbe mosta ponad Váh.

Liptovský Mikuláš 23. júna (TASR) – Zástupcovia petičného výboru odovzdali dnes v podateľni Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši petíciu s približne 1600 podpismi proti plánovanej výstavbe mosta ponad Váh a rozšíreniu spojovacej cestnej komunikácie v súvislosti s projektom prekládky železničnej trate a stanice.

"Táto petícia nekončí, práve naopak. Chceme otvoriť oči ľuďom, aby sa zaujímali o to, čo sa deje okolo nich. Vyzerá to tak, že viacerí obyvatelia tejto ulice prídu o strechu nad hlavou. V budúcnosti sa to môže stať obyvateľom inej lokality a budú nás potrebovať takisto, ako my teraz potrebujeme ich," uviedol predseda petičného výboru Ladislav Mlynarčík.

Nový cestný most v bezprostrednej blízkosti sídliska si nevie predstaviť ani Andrej Ohraďan. "Iba prednedávnom, v roku 2011 som dostal stavebné povolenie na môj rodinný dom. V roku 2013 som sa s rodinou doň nasťahoval a už v roku 2015 mám reálne obavy, že prídeme nielen o časť záhrady, ale aj o náš dom, lebo bude musieť ustúpiť ceste," skonštatoval.

Prijatie petície potvrdila TASR hovorkyňa radnice Viktória Čapčíková. "Mesto bude pri jej vybavovaní postupovať podľa zákona o petičnom práve. Keďže nie je investorom predmetnej výstavby, bude musieť v prvom rade posúdiť, či primátor alebo zastupiteľstvo má vôbec kompetenciu vybavovať túto petíciu," vysvetlila.