Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Na sedačkovej lanovke v Jasnej skolaboval 64-ročný lyžiar

Ilustračná snímka Foto: TASR - Pavel Neubauer

Zachrániť sa už, bohužiaľ, nepodarilo.

Jasná 19. januára (TASR) – Horských záchranárov požiadali v piatok o pomoc pre 64-ročného slovenského lyžiara, ktorý v Jasnej skolaboval na sedačkovej lanovke zo Záhradiek na Rovnú hoľu. Napriek okamžitému poskytnutiu prvej pomoci a maximálnemu úsiliu záchranárov sa ho už nepodarilo oživiť. Horská záchranná služba (HZS) o tom informovala na svojej internetovej stránke.

Na sedačke sa podľa záchranárov nachádzali so 64-ročným mužom ďalší dvaja lyžiari. "Jedným z nich bola zdravotná sestra. Okamžite začali s improvizovanou resuscitáciu a privolali pomoc. Na hornej stanici lanovky muža prevzali a pokračovali v rozšírenej resuscitácii záchranári HZS. Postihnutého napojili na automatický externý defibrilátor, podali mu niekoľko výbojov a transportovali ho na Bielu púť, kde už čakala sanitka RLP," uviedla HZS.

"Posádka RLP si pacienta prevzala a ešte niekoľko minút sa snažili u neho obnoviť životné funkcie. Aj napriek okamžitému poskytnutiu prvej pomoci a maximálnemu úsiliu všetkých zúčastnených sa lyžiara už nepodarilo oživiť," dodali horskí záchranári.