Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Poriadková služba začína v Liptovskom Mikuláši hliadkovať v osadách

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Do služby nastupujú štyria členovia a jeden koordinátor, ktorí sa budú striedať v dopoludňajšej a popoludňajšej zmene.

Liptovský Mikuláš 3. januára (TASR) - Dohliadať na poriadok a bezpečnosť v marginalizovaných komunitách v Liptovskom Mikuláši je hlavným cieľom občianskej poriadkovej služby, ktorá v týchto dňoch začína svoju činnosť. Mesto na tento projekt získalo 120.000 eur z externých zdrojov. TASR informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Do služby nastupujú štyria členovia a jeden koordinátor, ktorí sa budú striedať v dopoludňajšej a popoludňajšej zmene. Ráno hliadka dozrie na deti na priechodoch pre chodcov na Nábreží 4. apríla smerom k Základnej škole M. R. Martákovej a Základnej škole Dr. A. Stodolu. "Ďalej bude kontrolovať a nahlasovať túlavé psy, okolie kontajnerov na odpad, aby nevznikali požiare," vysvetlila Marcela Pavkovčeková z Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.

Hliadka bude preventívne pôsobiť proti vzniku nelegálnych skládok odpadu a nahlási nelegálne stavby. "Základom však je, že sa vybuduje dobrý vzťah s marginalizovanou rómskou komunitou," spresnila Pavkovčeková. Poriadková služba bude dohliadať v osade Hlboké, na Priemyselnej a Vrbickej ulici.