Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Lyžiarske stredisko v Jasnej získalo tzv. lyžiarskeho Oskara

Veľkonočná lyžovačka v lyžiarskom stredisku Jasná, archívne foto. Foto: TASR/ Andrej Galica

Získaním prestížnej ceny World Ski Awards v rakúskom Kitzbüheli sa Jasná dostala do spoločnosti 24 najlepších svetových lyžiarskych stredísk.

Jasná 26. novembra (TASR) - V rakúskom Kitzbüheli dostalo stredisko v Jasnej prestížnu cenu World Ski Awards v kategórii najlepšie slovenské lyžiarske stredisko za rok 2015. Získaním tohto ocenenia sa Jasná dostala do spoločnosti 24 najlepších svetových lyžiarskych stredísk.

"Takzvaný lyžiarsky Oskar má pre nás veľký význam. Veríme, že aj vďaka nemu bude Slovensko vnímané ako dôležitá lyžiarska destinácia s výbornými podmienkami pre zimné športy," uviedol riaditeľ strediska Jasná Nízke Tatry Matej Hulej. Zviditeľniť slovensko na lyžiarskej mape sveta môže podľa neho aj divácky atraktívny Svetový pohár žien v alpských disciplínach, ktorý sa v marci 2016 vracia po 32. rokoch do Jasnej.

Porota tretieho ročníka World Ski Awards bola zložená z profesionálov z oblasti cestovného ruchu, usporiadateľov, touroperátorov, agentúr, zástupcov médií, návštevníkov a lyžiarov, ktorí si vyberajú svoje obľúbené strediská, horské chaty a hotely. Zohľadnených bolo 1,4 milióna online hlasov z celého sveta. Cieľom ocenenia je zvyšovanie štandardov v lyžiarskom priemysle a oceňovanie organizácií a areálov, ktoré sú lídrami vo svojom odbore. Tento rok bola súťaž po prvý raz rozšírená o Slovensko, Bulharsko a Česko.

Top lyžiarskym strediskom pre rok 2015 sa stal rakúsky Kitzbühel, kde sa počas uplynulého víkendu konal slávnostný ceremoniál s udeľovaním cien.

Medzi 24 najlepších svetových destinácií sa dostali ďalej austrálsky Thredbo, japonský Niseko United, novozélandsky Mt Hutt, juhokórejsky YongPyong, Grandvalira (Andorra), bulharské Bansko, český Skiareál Špindlerův Mlýn, fínsky Ruka, francúzsky Val Thorens, nemecký Garmisch-Partenkirchen, taliansky Val Gardena, nórsky Trysil, poľská Czarna Góra, ruský Rosa Khutor, slovenská Jasná Nízke Tatry, slovinská Kranjska Gora, španielsky Aramón Cerler, švédsky Are, švajčiarsky Laax, argentínsky Chapelco Ski Resort, kanadský The Lake Louise Ski Resort, čílske Portillo a americké lyžiarske stredisko Deer Valley Resort.


Zoznam 24 najlepších svetových lyžiarskych stredísk
1. Kitzbühel, Rakúsko
2. Thredbo, Austrália
3. Niseko United, Japonsko
4. Mt Hutt, Nový Zéland
5. YongPyong, Južná Kórea
6. Grandvalira, Andorra
7.Bansko, Bulharsko
8. Skiareál Špindlerův Mlýn, Česká republika
9. Rukja, Fínsko
10. Val Thorens, Francúzsko
11. Garmisch-Partenkirchen, Nemecko
12. Val Gardena, Taliansko
13.Trysil, Nórsko
14. Czarna Góra, Poľsko
15. Rosa Khutor, Rusko
16. Jasná Nízke Tatry, Slovensko
17. Kranjska Gora, Slovinsko
18. Aramón Cerler, Španielsko
19.Are, Švédsko
20. Laax, Švajčiarsko
21. Chapelco Ski Resort, Argentína
22.The Lake Louise Ski Resort, Kanada
23. Portillo, Čile
24. Deer Valley Resort, USA