Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Žilinský kraj

Martin ruší Turčianske hry mládeže aj celoročnú olympiádu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Mesto Martin vydalo ešte na konci marca 2020 bulletin k 60. výročiu turčianskej olympiády mladých nádejí.

Martin 27. apríla (TASR) - Turčianske hry mládeže a Martinská celoročná olympiáda rekreačných športovcov sa v roku 2020 neuskutočnia. Podľa hovorkyne mesta Martin Zuzany Kalmanovej je dôvodom pretrvávajúci zákaz zhromažďovania sa a organizovania verejných podujatí v súvislosti so zamedzením šírenia nového koronavírusu.

"Keďže prioritou je v momentálnej situácii predovšetkým ochrana zdravia, rozhodnutie o zrušení športových podujatí bolo síce ťažké, ale nevyhnutné. Posúvať ich na jesenný termín by nemalo zmysel, pretože si sami nedovolíme hodnotiť, aká bude situácia. Verím, že nádejní a rekreační športovci využijú tento čas na ešte lepšiu prípravu a okrúhle výročie Turčianok oslávime výnimočnými výkonmi," povedal primátor Martina Ján Danko.

Mesto Martin vydalo ešte na konci marca 2020 bulletin k 60. výročiu "turčianskej olympiády" mladých nádejí. Mapuje ich históriu, vývoj a je dostupný na webovej stránke mesta, podotkla Kalmanová.

Vládne a mestské opatrenia sa podľa nej dotkli aj Martinskej celoročnej olympiády rekreačných športovcov. "V rámci 16. ročníka sa uskutočnilo iba prvé kolo – kolkárske preteky, na ktorých sa však zúčastnil rekordný počet súťažiacich," pripomenula martinská hovorkyňa.

"Veríme, že sa situácia s výskytom nového koronavírusu už čoskoro upokojí a že sa s martinskými profesionálnymi aj amatérskymi športovcami opäť stretneme na športových podujatiach," dodala riaditeľka Turčianskych hier mládeže Alena Schimíková.