Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Najväčšia liptovská obec zatiaľ neuvažuje zriadiť obecnú políciu

Zásadným protiargumentom je, že by to bola až príliš veľká záťaž pre rozpočet obce Liptovské Sliače.

Liptovské Sliače 21. marca (TASR) – Samospráva najväčšej liptovskej obce s približne 4000 obyvateľmi aktuálne neuvažuje o zriadení štandardne fungujúcej obecnej polície. Zásadným protiargumentom je, že by to bola až príliš veľká záťaž pre obecný rozpočet.

"Keby som niečo také navrhol, určite by som v zastupiteľstve našiel podporu, no všetko sa odvíja od financií. Podielové dane neustále klesajú a na prevádzku obecnej polície by sme potrebovali nemalý balík peňazí, ktorých rozhodne nemáme nazvyš," skonštatoval pre TASR starosta Liptovských Sliačov Ján Ondrejka.

Zároveň pripomenul, že pred rokmi inicioval zriadenie akejsi obecnej poriadkovej služby. "Spočívala v tom, že sme urobili dohody o vykonaní práce s členmi športového klubu. Poskytli sme im služobné auto a pravidelne, najmä cez víkendové večery a noci, monitorovali situáciu v obci," vysvetlil starosta.

"Táto služba sa nám osvedčila a doteraz sme ju úplne nezrušili, hoci už nie je pravidelná. V obecnom rozpočte máme na tento účel pripravené prostriedky a príležitostne si najímame pár chlapcov, aby dohliadli na poriadok počas podujatí. Zatiaľ to riešime takto, no ak vzrastie potreba zriadenia obecnej polície, budeme sa ňou seriózne zaoberať," dodal.