Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Motoristi môžu využiť novú obchádzkovú trasu do Sučian

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Výhodou novej obchádzkovej trasy bude aj lepšie sprístupnenie priemyselnej zóny a okolitých pozemkov.

Žilina 28. novembra (TASR) - Motoristi smerujúci z Martina- Priekopy a Vrútok do Sučian môžu od piatka (27.11.) využiť novú obchádzkovú trasu, ktorá vedie po zrekonštruovanej starej Sučianskej ceste. Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Lenka Záteková.

"Som veľmi rád, že sa nám na základe rokovaní s Národnou diaľničnou spoločnosťou a Okresným úradom v Martine podarilo nájsť riešenie, ako odľahčiť dopravu v martinskej mestskej časti Priekopa. Vodiči museli z dôvodu výstavby diaľnice D1 Dubná Skala – Turany využiť obchádzku cez túto obytnú časť, a keďže úsek bol určený aj pre nákladnú dopravu, otvorenie novej komunikácie je dobrou správou najmä pre obyvateľov tejto časti Martina," uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Doplnil, že výhodou novej obchádzkovej trasy bude rovnako i lepšie sprístupnenie priemyselnej zóny a okolitých pozemkov s možnosťou ďalšej výstavby a rozvoja výroby či služieb.

Ako uviedol riaditeľ odboru dopravy ŽSK Ivan Mokrý, úsek je otvorený ako preložka cesty III/2137 a slúži ako obchádzka pre nadrozmernú dopravu s možnosťou prejazdu aj inej dopravy. "Túto preložku tak môžu využiť všetci vodiči," dodal.