Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Na cestách v Žilinskom kraji je dnes 85 policajných hliadok

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Policajné hliadky sa podľa potreby zamerajú najmä na riadenie cestnej premávky v kritických úsekoch, aby zabezpečili ich prejazdnosť.

Žilina 7. júna (TASR) – Aktuálny nepriaznivý vývoj dopravnej nehodovosti zmobilizoval počas tohto víkendu policajtov na území Žilinského kraja. Aj dnes od skorého rána dozerá na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v regiónoch severozápadného Slovenska až 85 policajných hliadok.

„Jediným zámerom tohto mimoriadneho opatrenia je naša snaha o pozitívne ovplyvnenie úrovne dopravnej nehodovosti, jej tragických následkov a ochrana účastníkov cestnej premávky, ktorí dodržujú jej pravidlá,“ vysvetlil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Policajné hliadky sa podľa potreby zamerajú najmä na riadenie cestnej premávky v kritických úsekoch, aby zabezpečili ich prejazdnosť. „Vo zvýšenom dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky budeme pokračovať aj v pondelok 8. júna,“ upozornil krajský policajný hovorca.

„Žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky o disciplinované správanie a vzájomnú ohľaduplnosť. Vodiči sa musia neustále plne venovať vedeniu vozidla, sledovať situáciu a dodržiavať dopravné predpisy. Zodpovedným prístupom môžeme všetci prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ dodal Moravčík.