Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Na Čiernom Váhu chcú zriadiť informačný bod o vodných dielach

Existujúca malá vodná elektráreň na Váhu v Trenčíne 10. mája 2012. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Výber lokality podľa neho prirodzene predurčuje najväčší počet návštevníkov vodného diela na Čiernom Váhu.

Bešeňová 26. mája (TASR) – Pri príležitosti dnešnej slávnostnej konferencie o 40 rokoch prevádzky vodného diela Liptovská Mara vyzval riaditeľ Vodných elektrární Trenčín Vlastimil Majerčák na zriadenie informačného bodu venovaného vodným energetickým dielam. Malo by byť situované pri údolnej nádrži na Čiernom Váhu.

„Táto myšlienka nie je nová, má už niekoľko rokov. Vodné diela vzbudzujú zaslúžene veľkú pozornosť širokej verejnosti, preto verím, že v spolupráci so Slovenským vodohospodárskym podnikom sa nám podarí už v budúcom roku vytvoriť takýto jedinečný informačný bod,“ uviedol Majerčák pre TASR.

Výber lokality podľa neho prirodzene predurčuje najväčší počet návštevníkov vodného diela na Čiernom Váhu. „Už tam pripravujeme menšiu expozíciu a chceme ju doplniť fundovaným informátorom. Záujemcovia sa tam budú môcť dozvedieť množstvo zaujímavostí o našich najväčších vodných dielach,“ konštatoval.

„Vo vyspelých krajinách sú takéto informačné body priamo pri jednotlivých vodných dielach plné propagačných materiálov bežnou záležitosťou. Určite sa ujmú aj u nás, lebo naše vodné nádrže majú veľmi pútavú históriu a mnohostranný praktický význam, ktorý treba približovať ľuďom,“ dodal riaditeľ Vodných elektrární.