Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Na Liptov sa chystajú tisícky dovolenkárov, využiť môžu Ski & Aqua Bus

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Svedčí o tom obsadenosť ubytovacích zariadení i pozitívne sa vyvíjajúci predaj leteniek na linke medzi Rigou a Popradom.

Liptovský Mikuláš 21. decembra (TASR) - O zimnú dovolenku na Liptove je tento rok veľký záujem. Svedčí o tom obsadenosť ubytovacích zariadení i pozitívne sa vyvíjajúci predaj leteniek na linke medzi Rigou a Popradom. Do našich hôr sa totiž chystajú tisícky dovolenkárov z východu. Liptáci pre nich aj tento rok pripravili projekt bezplatného autobusového spojenia.

"Už teraz môžem potvrdiť viac ako 2800 predaných leteniek z Rigy do Popradu, čo je veľmi sľubné číslo. Počet turistov z Pobaltia a Ruska tak s najväčšou pravdepodobnosťou stúpne a to sa zima ešte len začína," avizuje Ivana Herkeľová, riaditeľka popradského letiska.

Prvé skibusy vyrazia do lyžiarskych stredísk v Jasnej a na Malinom Brde už 25. decembra. Zadarmo sa môžu odviesť všetci držitelia skipasov alebo zľavovej karty Liptov Region Card. "Služby skibusu sa každý rok snažíme zlepšovať, aby sa lyžiari komfortne dopravili na svahy a následne na ubytovacie zariadenie. Túto službu ponúkame návštevníkom Liptova už štvrtý rok a za tento čas si získala veľkú obľubu u turistov. Svedčia o tom aj štatistiky, podľa ktorých sme minulý rok prepravili 81.200 lyžiarov, čo je o 12 percent viac ako v predchádzajúcom roku," upozornil predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Ján Blcháč. Autobusy budú premávať na štyroch farebne označených linkách až do Veľkej noci. Lyžiarske strediská Jasná a Malinô Brdo okrem toho ponúknu lyžiarom aj vlastnú kyvadlovú dopravu.

Myšlienku zaviesť tento projekt aj na Liptove a spojiť najväčšie turistické lákadlá, vrátane tunajších akvaparkov, si pochvaľujú aj viacerí podnikatelia v cestovnom ruchu. "Chcem vyzdvihnúť bezchybnú prevádzku skibusov v ostatnej zimnej sezóne a najmä ochotu a profesionalitu šoférov. Napriek tomu, že máme vlastnú dopravu, aj naši hostia túto službu radi využívali," pochvaľuje si Tomáš Kubica, riaditeľ hotela Wellness Hotel Chopok.

Ski & Aqua Bus využívajú aj hostia z menších ubytovacích zariadení a okrajových obcí, ktorých návštevníci majú uľahčený prístup do lyžiarskych stredísk. "Hostia si na tento produkt z roka na rok viac zvykajú. Ešte prednedávnom sa báli spoľahnúť na skibus, dnes je to samozrejmosť a sme radi, že sa aj týmto spôsobom približujeme vyspelejším zahraničným strediskám," konštatuje Milan Macko z penziónu Mária v Bodiciach.

Aktuálne grafikony môžu návštevníci nájsť na internetovej stránke regiónu visitliptov.sk alebo v novej mobilnej aplikácii Liptov. Na svahy a za vodným relaxom sa tak dostanú aj turisti z Liptovského Jána, Liptovského Trnovca, Bodíc, Pavčinej Lehoty alebo Kúpeľov Lúčky.