Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Po nehode v Liptovskej Osade zomrel 55-ročný muž

Zrážka osobného vozidla a autobusu, ku ktorej došlo pri Liptovskej Osade v okrese Ružomberok v sobotu 6. októbra 2018 podvečer, si vyžiadala jednu obeť. Žilina, 7. novembra 2018. Foto: TASR/KR PZ Žilina

K čelnej zrážke medzi osobným autom a diaľkovým autobusom došlo na ceste I/59 medzi Liptovskou Osadou a križovatkou na Korytnicu.

Liptovská Osada 7. októbra (TASR) - Následkom dopravnej nehody, ku ktorej došlo v sobotu (6. 10.) podvečer pri Liptovskej Osade v okrese Ružomberok, vyhasol život 55-ročného muža, vodiča Škody Fabia. Okolnosti čelnej zrážky osobného auta a autobusu polícia vyšetruje, informovala v nedeľu TASR žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

K čelnej zrážke medzi osobným autom a diaľkovým autobusom došlo na ceste I/59 medzi Liptovskou Osadou a križovatkou na Korytnicu. "Päťdesiatpäťročný vodič Škody Fabia v miernej pravotočivej zákrute z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke s protiidúcim diaľkovým autobusom Karosa, ktorý viedol 66-ročný vodič," opísala Balogová.

Po náraze sa vozidlo Fabia podľa nej otočilo a odhodilo do kamenného múru nachádzajúceho sa v smere jazdy vozidla. "Pri dopravnej nehode utrpel 55-ročný vodič Fabie zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič autobusu utrpel predbežne ľahké zranenia," doplnila.

Hmotnú škodu na vozidlách odhadli na asi 12.000 eur. U vodiča Fabie nariadili pitvu. "Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania," dodala žilinská krajská policajná hovorkyňa.