Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Nový primátor Trstenej je obvinený z vydierania a zneužitia právomoci

Ilustračné foto. Foto: TASR/Mich

Juraj Bernaťák je obvinený v kauze z roku 2011, keď bol vo funkcii riaditeľa tvrdošínskej Správy katastra. Tvrdí, že len usmernil pracovníčku, ktorá na neho dala trestné oznámenie, že ju vydieral.

Trstená 19. novembra (TASR) – Do primátorského kresla v hornooravskej Trstenej zasadne po osemročnej pauze Juraj Bernaťák (NEKA), ktorý je aktuálne obvinený z pokračujúceho zločinu vydierania a prečinu zneužitia právomoci verejného činiteľa, čoho sa mal dopustiť v roku 2011 vo funkcii riaditeľa tvrdošínskej Správy katastra.

„Ako vedúci pracovník som zadal zodpovednej pracovníčke úlohu. Ona sa ma spýtala, ako má v danej veci rozhodnúť. Odpovedal som jej, že je odborne spôsobilá, aby vedela, ako má postupovať. Keď sa ma druhýkrát spýtala na to isté, tak som ju usmernil a ona na mňa podala trestné oznámenie, že som ju vydieral,“ uviedol Bernaťák pre TASR.

Spomínanú kauzu považuje za absurdnú a neobáva sa rozsudku. „Bežné zadanie úlohy podriadenej pracovníčke a následné usmernenie nepovažujem za vydieranie. Dúfam, že sa pravda a spravodlivosť ukážu čo najskôr,“ zdôraznil s tým, že po odročenom pojednávaní v utorok 18. novembra je ďalšie na Okresnom súde v Námestove vytýčené na 13. januára 2015.

„Som presvedčený, že to neskomplikuje môj nástup do primátorskej funkcie, do ktorej ma zvolili spoluobčania. Treba trochu zmeniť určité spôsoby riadenia a hospodárenia nášho mesta. Samozrejme, vnímam aj mnohé pozitívne veci, ale v rozhodovaní voličov asi zavážili negatíva, ktoré bude treba napraviť,“ dodal novozvolený primátor Trstenej.