Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Obec Hybe podporuje projekt výstavby rodinných domov

Starosta obce verí, že sa projekt individuálnej výstavby bytových domov podarí rozbehnúť.

Hybe 3. marca (TASR) – Samospráva hornoliptovskej obce Hybe jednomyseľne odobrila zámer súkromného investora postaviť na jeho takmer päťhektárovom pozemku približne polstovku rodinných domov. V prípade dostatočného počtu záujemcov by sa stavebné práce mali začať už v budúcom roku.

"Samozrejme, že nie sme proti. Každá obecná samospráva chce, aby rástol počet obyvateľov a najmä mladé rodiny mali kde stavať trvalé príbytky. Majiteľ väčšieho pozemku nám predostrel tento projekt, preto robíme príslušné zmeny územného plánu," uviedol pre TASR starosta Hýb Martin Piovarči.

Zároveň vysvetlil, že obec vychádza investorovi v ústrety po formálnej stránke, ale všetko ostatné bude ležať na jeho pleciach. "Popasovať sa bude musieť napríklad s budovaním kanalizácie. Škoda, lebo máme pripravenú inú lokalitu aj s inžinierskymi sieťami, no odradila ho rozdrobenosť pozemkov," skonštatoval.

"Som večným optimistom, preto verím, že sa tento odvážny projekt individuálnej bytovej výstavby podarí rozbehnúť. Investor prezentoval zámer, že by sa mal začať realizovať v roku 2015. Definitívny počet nových rodinných domov bude závisieť od konkrétnych požiadaviek na veľkosť pozemkov," dodal starosta Hýb.