Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Obyvatelia L. Lúžnej a L. Osady zostanú počas odstávky bez elektriny

Inteligentná zásuvka Smart Plug Foto: Teraz.sk/STU

Stredoslovenská energetika – Distribúcia (SSE-D) totiž v týchto obciach vykoná údržbu vedenia vysokého napätia.

Liptovská Lúžna 14. júla (TASR) - Približne 1700 domácností v Liptovskej Osade a Liptovskej Lúžnej v Ružomberskom okrese zostane v stredu 19. júla niekoľko hodín bez dodávky elektriny. Vo štvrtok (20.7.) tu bude odpojených 1100 domácností. Stredoslovenská energetika – Distribúcia (SSE-D) totiž v týchto obciach vykoná údržbu vedenia vysokého napätia.

"Ide o pravidelnú lezeckú kontrolu vzdušného vedenia vysokého napätia spojenú s údržbou technických zariadení v súlade s platnými normami a prevádzkovými pravidlami. Cieľom prác je zabezpečiť bezporuchovosť a bezpečnosť sústavy," informoval TASR hovorca SSE-D v Žiline Miroslav Gejdoš.

Elektrikári podľa neho opravia, prípadne vymenia slabé miesta vedenia. Aby pritom nedošlo k ich ohrozeniu, vodiče zostanú na nevyhnutný čas bez napätia. V stredu vypnú elektrinu v obidvoch obciach o 8.30 h, práce by mali skončiť najneskôr do 14.30 h, kedy sa obnoví aj dodávka energie. Vo štvrtok budú bez elektriny už len v Liptovskej Lúžnej, a to od 8.15 h do 16.00 h.

"Urobíme všetko preto, aby sme čas nevyhnutného bezprúdia skrátili na minimum. Dotknutých odberateľov však žiadame o trpezlivosť a vhodnú prípravu na situáciu, aby predišli neželaným komplikáciám. Zároveň pripomíname, že každý odberateľ elektriny, ktorý chce byť vždy dopredu informovaný o plánovaných odstávkach, sa môže zaregistrovať na našej internetovej stránke. Vďaka tomu ho budeme kontaktovať vždy s dostatočným predstihom," dodal Gejdoš.