Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Žilinský kraj

Ochorenie COVID-19 potvrdili u pracovníčky sociálneho centra Ľadoveň

Ilustračná snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

Zamestnankyňa sa necítila dobre, na pokyn riaditeľky zariadenia sa dala testovať a výsledky boli pozitívne.

Martin 17. apríla (TASR) – U pracovníčky Centra sociálnych služieb (CSS) Ľadoveň v Martine potvrdili ochorenie COVID-19. TASR o tom informovala Martina Remencová, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK), ktorý je zriaďovateľom CSS.

Zamestnankyňa sa podľa nej necítila dobre, na pokyn riaditeľky zariadenia sa dala testovať a výsledky boli pozitívne. "Vedenie zariadenia vypracovalo na základe odporúčaní hygienika zoznamy zamestnancov a klientov. Aktuálne čakáme na rozhodnutie, kedy a v akom počte budú otestovaní. Týka sa to 100 klientov a 69 zamestnancov," uviedla Remencová.

Doplnila, že ŽSK poskytol zariadeniu materiál zo štátnych hmotných rezerv (rukavice, overaly, okuliare) a nakúpil centrálne dezinfekčné prostriedky. "V zariadení platia prísne karanténne a bezpečnostné opatrenia, aby sa zabránilo možnej kontaminácii ďalších ľudí - jedlo sa podáva len v izbách, klienti sa nestretávajú na skupinových terapiách a sú pod dohľadom ošetrovateľského personálu a lekárov. Je zabezpečený zvýšený hygienický režim," dodala hovorkyňa ŽSK.

Pripomenula, že v zariadeniach sociálnych služieb, ktorých zriaďovateľom je ŽSK, platí už od 1. marca zákaz návštev. "Prijala sa séria opatrení na zamedzenie šírenia nového koronavírusu. Vytvorili sa krízové štáby, ktoré denne monitorujú a usmerňujú klientov i zamestnancov," vysvetlila Remencová.