Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Oravčania si zvyknú v Poľsku natankovať plnú nádrž lacnejšie

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Motorizovaní obyvatelia oravského regiónu si zvyknú natankovať doplna nádrže svojich áut počas návštev susedného Poľska, ale nejazdia tam výhradne iba za lacnejšími pohonnými hmotami.

Oravská Polhora 19. januára (TASR) – Motorizovaní obyvatelia oravského regiónu si zvyknú natankovať doplna nádrže svojich áut počas návštev susedného Poľska, ale nejazdia tam výhradne iba za lacnejšími pohonnými hmotami. Zhodli sa na tom viacerí predstavitelia samospráv prihraničných hornooravských obcí.

„Neregistrujeme žiadne hromadné nájazdy za lacnejším benzínom či naftou. Kto ide do Poľska na nákup či návštevu, samozrejme, že si natankuje plnú nádrž, ale iba z tohto dôvodu tam jazdí asi iba málokto. Navyše, najbližšia poľská čerpacia stanica je od nás viac ako 10 km,“ uviedol pre TASR starosta Oravskej Polhory Michal Strnál.

Podobne sa vyjadril prevádzkový pracovník obecného úradu v Bobrove Andrej Namislovský. „Množstvo ľudí zo širokého okolia zamieri každú stredu na trhy do neďalekej Jablonky a pri tej príležitosti si radi kúpia pomerne lacnejšie pohonné hmoty. Nie je to však nič nové, v Poľsku boli vždy lacnejšie ako u nás,“ skonštatoval.

„Keď si to človek prepočíta na plnú nádrž, tankovať v Poľsku sa určite oplatí a kto tam cestuje za niečím iným, tak to rád využije. Zájsť iba preto na otočku k susedom cez hranicu je v našom prípade bežná vec, lebo na najbližšiu poľskú čerpaciu stanicu to máme bližšie ako do Trstenej,“ dodal starosta Suchej Hory Miloš Šustek.