Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Po prehliadke veže Budatínskeho hradu premietnu československú klasiku

Na archívnej snímke Budatínsky hrad počas slávnostného otvorenia zrekonštruovaných hradných priestorov 31. júla 2016 v Žiline. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Považské múzeum v Žiline pripravilo na dva letné večery prehliadky hradnej veže a následne premietanie filmovej klasiky Zmluva s diablom nakrútenej v starej Žiline.

Žilina 6. júla (TASR) – Večerné prehliadky veže Budatínskeho hradu a premietanie československej klasiky pripravilo Považské múzeum v Žiline na dva letné večery. TASR o tom informovala Michaela Koláriková z oddelenia práce s verejnosťou Považského múzea v Žiline.

Prvá večerná prehliadka hradnej veže sa podľa nej uskutoční v piatok 7. júla o 19. h. "Vstupy budú každú pol hodinu, posledný o 20.30 h a návštevníkov budú sprevádzať dámy v dobových kostýmoch. Na jednotlivých podlažiach veže je sprístupnená expozícia viažuca sa k dejinám hradu, expozícia historických máp, obrazáreň, expozícia hodín a na vrchole veže je jedinečný večerný pohľad na mesto Žilina a okolie," uviedla Koláriková.

Doplnila, že po prehliadke hradnej veže sa návštevníci zídu o 21. hodine pred hlavným pódiom v areáli Budatínskeho hradu a premietnu im československú filmovú klasiku Zmluva s diablom, nakrúcanú v starej Žiline. "Vstup na projekciu je bezplatný. Druhé večerné premietanie pripravujeme na prvý augustový piatok (4.8.)," dodala Koláriková.