Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

Pod Kubínskou hoľou očakávajú nával voličov popoludní

Na snímke lyžiarske stredisko SKI PARK Kubínska hoľa v Dolnom Kubíne. Foto: TASR/Miroslava Siváková

Z dolnokubínskej radnice informovali, že všetkých 18 volebných miestností v meste otvorili načas, volebná účasť bola dopoludnia nižšia.

Dolný Kubín 23. marca (TASR) - Nával voličov očakávajú vo volebnej miestnosti pod Kubínskou hoľou v Dolnom Kubíne najmä v popoludňajších hodinách. V stredisku sa totiž v deň prezidentských volieb koná športové podujatie. Pre TASR to uviedla predsedníčka volebnej komisie v Dolnom Kubíne - Beňovej Lehote Renáta Letoštiaková.

Zhodnotila, že dopoludnia zatiaľ prišiel voliť relatívne nízky počet ľudí. "Nápor čakáme po skončení pretekov, ktoré sú na Kubínskej holi. Museli sme radnicu požiadať o viac obálok a viac hlasovacích lístkov. Môžu k nám prísť aj ľudia s volebnými preukazmi, máme dostatok všetkého," ubezpečila Letoštiaková.

Z dolnokubínskej radnice informovali, že všetkých 18 volebných miestností v meste otvorili načas, volebná účasť bola dopoludnia nižšia. Komplikácie zatiaľ nezaznamenali. Po posledných voľbách jednu z volebných miestností presunuli zo železničnej stanice na Bysterci do budovy okresného stavebného bytového družstva.

Radnica eviduje celkom 14.366 oprávnených voličov s trvalým pobytom v meste. Vydali 623 hlasovacích preukazov.

Voliči si vyberajú spomedzi deviatich kandidátov. V ére samostatného Slovenska ide o šiestu priamu voľbu hlavy štátu. Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h.