Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Strelca z panelového domu v Liptovskom Mikuláši zadržala polícia

Ilustračné snímky. Foto: TASR/Vladimír Benko/MV SR

Policajti v Liptovskom Mikuláši zadržali v sobotu podvečer 38-ročného muža, ktorý s nelegálne držanou zbraňou strieľal najskôr v panelovom dome na Ulici 1. mája, a potom aj na privolaných policajtov.

Liptovský Mikuláš 15. februára (TASR) – Policajti v Liptovskom Mikuláši zadržali v sobotu (14. 2.) podvečer 38-ročného muža, ktorý s nelegálne držanou zbraňou strieľal najskôr v panelovom dome na Ulici 1. mája, a potom aj na privolaných policajtov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline Jana Balogová.

Muž mal podľa Balogovej v úmysle najskôr navštíviť suseda, ale pre zamknuté chodbové dvere sa k jeho bytu nedostal. „Vzápätí vystrelil jednu ranu zo zbrane do chodbových dverí a čakal, že sused otvorí dvere bytu. Z bytu najskôr vyšla manželka suseda, potom aj sused, ale chodbové dvere, poškodené výstrelom v oblasti zámku, nemohol odomknúť. Na to 38-ročný muž vystrelil do dverí ďalšie dve rany. Sused z obavy o život a zdravie zavolal políciu. Útočník odišiel smerom k svojmu bytu,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že po príchode policajnej hliadky pred vchod panelového domu kričal 38-ročný muž z balkóna na policajtov, aby tam nechodili, lebo ich postrieľa. „Jeden z policajtov zbadal v ruke muža zbraň. Upozornil ostatných kolegov, na čo muž z balkóna vystrelil smerom k policajtom tri výstrely. Strely dopadli vedľa jedného z policajtov, ale ho nezasiahli. Policajti miesto ihneď uzavreli pred vstupom ďalších osôb. Muž ešte vystrelil z balkóna ďalšie dve rany smerom na jedného z policajtov, ten sa stihol skryť za motorové vozidlo. Ďalšie tri rany vystrelil na ďalších členov hliadky a jednu ranu smerom k žene prechádzajúcej po ulici. Strely, našťastie, nikoho nezasiahli,“ dodala Balogová.

Policajti zadržali 38-ročného muža pri služobnom zákroku a zaistili aj krátku guľovú zbraň ČZ 75 kalibru 9 mm so zásobníkom a nábojmi, ktoré mal v nelegálnej držbe. "Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu so zločinom útoku na verejného činiteľa a prečinom nebezpečného vyhrážania. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody tri až osem rokov,“ uzatvorila krajská policajná hovorkyňa.