Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Žilinský kraj

Postup policajtov v medializovanom prípade v Žiline preveruje

Ilustračná snímka. Foto: TASR

S vodičom, voči ktorému polícia vykonala služobný zákrok, sa žilinský krajský riaditeľ stretne podľa Slivku v priebehu utorka.

Bratislava 12. februára (TASR) - Postup policajtov v medializovanom prípade v Žiline preveruje kontrola. Policajti zasiahli voči vodičovi vo štvrtok (8. 2.), keď ušiel z miesta nehody, ktorú spôsobil. TASR o tom informoval Michal Slivka z odboru komunikácie Prezídia Policajného zboru.

Informáciu, že sa v aute nachádza dieťa, zistili policajti až po vykonaní služobného zákroku, ozrejmil Slivka. Tvrdí, že použitie donucovacích prostriedkov nadriadený zasahujúcich policajtov vyhodnotil ako zákonné. "Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline napriek tomu nariadil vykonanie kontroly. Tá preveruje zákonnosť, oprávnenosť a mieru intenzity služobného zákroku. Ale aj komunikáciu operačného strediska s oznamovateľom a zasahujúcimi hliadkami," uviedol Slivka.

S vodičom, voči ktorému polícia vykonala služobný zákrok, sa žilinský krajský riaditeľ stretne podľa Slivku v priebehu utorka.

Za postup polície podľa poslanca parlamentu Jaroslava Spišiaka (PS) politicky zodpovedá minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). V tejto súvislosti poukázal na "špeciálne zaobchádzanie" v nehody podpredsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS), ktorého podrobili dychovej skúške po 15 hodinách. "Zákon musí platiť pre každého rovnako. A ak ministrovi vnútra záleží na spravodlivosti, musí okamžite prestať s politickým krytím papalášstva Danka," poznamenal Spišiak.

Rezort vnútra pre TASR reagoval, že postup policajtov v Žiline v tomto prípade preveruje kontrola. "Až následne po dôkladnom prešetrení budú môcť byť prijaté relevantné závery," dodal.