Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary chcú postaviť cyklochodník

Liptovská Mara, ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

S iniciatívou prišli predstavitelia liptovskomikulášskej radnice.

Liptovský Mikuláš 27. júna (TASR) – Pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary plánujú v horizonte najbližších rokov vybudovať cyklochodník. S iniciatívou prišli predstavitelia liptovskomikulášskej radnice.

Nový cyklochodník má z veľkej časti viesť popri existujúcej ceste druhej a tretej triedy od Liptovskej Ondrašovej cez Trnovec, popri Sielnickej zátoke až na hranicu s Ružomberským okresom. Tu by sa mal napájať na dolnoliptovskú trasu. „Prvým reálnym krokom je založenie organizácie združenia obcí, ktoré sú dotknuté trasou cyklochodníka a následne odobrenie organizácie v príslušných obecných zastupiteľstvách. Potom budeme tvoriť projektové dokumentácie, aby sme boli pripravení na výzvy nasledujúceho programovacieho obdobia z eurofondov a iných externých zdrojov,“ povedal viceprimátor mesta Ľuboš Trizna.

Doplnil, že všetky kroky budú koordinovať aj so Žilinským samosprávnym krajom, ktorý v tomto roku pripraví štúdiu.

Trasovanie severne od priehrady je podľa vedenia mesta Liptovský Mikuláš atraktívnejšie z pohľadu rozvíjajúceho sa turizmu na brehoch Liptovskej Mary. „Sme pri štarte dlhodobého a zložitého projektu, ktorého realizačná fáza nastane najskôr v horizonte dvoch či troch rokov,“ priblížil Gabriel Lengyel z mestského úradu.