Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

Pre lesné kolesové traktory vytvorili nový monitorovací systém

Ilustračné foto. Foto: TASR/ Oliver Ondráš

K hlavným benefitom GPS monitorovacieho systému nepochybne patrí aj sledovanie doby práce, optimalizácia a výpočty rôznych nákladov, ktoré dokážu jeho užívateľom ušetriť nemalé prostriedky.

Trstená 24. novembra (TASR) - Pre majiteľov lesných kolesových traktorov je už v týchto dňoch k dispozícii nový GPS monitorovací systém. Obsahuje paletu aplikácií a platforiem, vďaka ktorým môžu byť elektronicky sledované dôležité údaje, akými sú pohyb a poloha stroja s možnosťou vytvorenia histórie, čo môže byť veľmi užitočným preventívnym bezpečnostným prostriedkom napríklad pri pokuse o krádež. S novými funkciami prichádza slovenská spoločnosť LKT, s.r.o., Trstená.

"Kultové lesné traktory LKT prichádzajú s ďalšou inováciou, ktorá môže výrazne zjednodušiť prácu ich užívateľom a zároveň im ušetriť čas aj peniaze. Ide o najnovšiu generáciu integrovaného GPS monitorovacieho a informačného systému vozidiel, ktorý pre značku LKT vyvinul Commander Systems, s.r.o., Bratislava," informovala TASR Marta Fukasová, referentka propagácie spoločnosti. Systém rovnako dokáže vyčítať mnohé technické parametre vozidla, generovať automatickú knihu jázd, eviduje a pripomína servisné intervaly, ako je výmena oleja a lekárničky, STK, emisná kontrola a zabezpečuje ďalšiu potrebnú agendu.

K hlavným benefitom GPS monitorovacieho systému podľa Fukasovej nepochybne patrí aj sledovanie doby práce, optimalizácia a výpočty rôznych nákladov, ktoré dokážu jeho užívateľom ušetriť nemalé prostriedky. "Vďaka pravidelnému dialógu s užívateľmi našich traktorov sa nám darí naše produkty inovovať a čo najviac prispôsobiť konkrétnym potrebám pre každodennú prácu v náročných podmienkach lesa," dodáva riaditeľ spoločnosti LKT, s.r.o., Peter Šinál.

Lesné kolesové traktory značky LKT sú vo svete známe už niekoľko desaťročí. Na dlhoročnú tradíciu výroby lesnej techniky nadviazala v roku 2002 LKT, s.r.o., so sídlom v Trstenej. Hlavným výrobným programom spoločnosti je výroba, predaj a servis originálnych lesných kolesových traktorov značky LKT vo výkonovej rade 85 až 175 kilowattov.